Ετικέτες

,

earth_danceΗ Ορτακιά θα λάβει μέρος στο Earthdance Crete Festival 2013 που θα πραγματοποιηθεί στις 20 με 22 Σεπτεμβρίου στο πάρκο Γεωργιάδη προσφέροντας φαγητό.  Στον πάγκο μας θα διαθέτουμε δικές μας χειροποίητες πίτες με διάφορα είδη γέμισης. Θα μας βρείτε στο φεστιβάλ από τις 7μμ και μετά.

Λίγα λόγια για το φεστιβάλ από την επίσημη σελίδα του στο facebook:

  • «Το Earthdance, είναι ένα Διεθνές Φεστιβάλ Χορού για την Ειρήνη το οποίο έχει αναπτυχθεί και έχει καταλήξει εως η μεγαλύτερη συγχρονισμένη μουσικοχορευτική εκδήλωση στον κόσμο.
    Ιδρύθηκε το 1997, με τη συμμετοχή 22 πόλεων σε 18 χώρες.Εκδηλώσεις Earthdance έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής σε πάνω από 450 πόλεις σε 75 χώρες, από τη Αυστραλία, το Κέιπ Τάουν, μέχρι και τα τροπικά δάση της Βραζιλίας. Κάθε έτος, σε ευθυγράμμιση με τη Διεθνή Ημέρα Ειρήνης, πάνω από 250.000 περίπου άτομα (συν αρκετές χιλιάδες ιντερνετικό κοινό) ενώνονται στο χορό, υποστηρίζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης και τους ανθρωπιστικούς της στόχους.
    Η καθοριστική στιγμή του Earthdance σε κάθε εκδήλωση είναι η συγχρονισμένη μουσική στιγμή (4 μ. μ. Χειμερινή ώρα Ειρηνικού) όταν σε κάθε εκδήλωση, την ίδια ακριβώς στιγμή στον κόσμο, παίζει ένα Ειδικό τραγούδι που ονομάζεται «Η Προσευχή Για Την Ειρήνη».
    Το Earthdance έχει χαρακτηρισθεί από τη μουσική βιομηχανία,ως το «Dance Aid» για την νέα χιλιετία.
    Σκοπός της εκδήλωσης είναι να προσεγγίσει και να προσελκύσει όλο τον κόσμο, για να δημιουργήθει ένα συγχρονισμένο παγκόσμιο φεστιβάλ χορού και να βοηθήσει στην χρηματοδότηση ανθρωπιστικών κινήσεων αλλά και στην εδραίωση ενός ειρηνικού περιβάλλοντος, προς όφελος της παγκόσμιας κοινότητας»

Αναφέρεται ότι μέρος των εσόδων του φεστιβάλ πρόκειται να προσφερθούν σε τοπικά φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Στη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook https://www.facebook.com/EarthdanceCreteFestival, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ καθώς και να μάθετε πως θα μπορούσατε να βοηθήσετε.

Advertisements