Αρχικη

Συνεργατικό καφενείο Ορτακιά

Το συνεργατικό καφενείο Ορτακιά αποτελεί μια προσπάθεια διαχείρισης ενός εμπορικού χώρου, με όρους συλλογικής λήψης αποφάσεων,αφιλοκερδούς συν-εργασίας,προσφορά προϊόντων που παράγονται με σεβασμό στην φύση και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προσφοράς του πλεονάσματος διαχείρισης, για την δημιουργία συνεργατικών μη κερδοσκοπικών δομών κάλυψης πραγματικών αναγκών.

Από τις 22/10/2010 που άρχισε η λειτουργία του καφενείου είμαστε σε μια διαρκή επαναδιαπραγμάτευση των συνθηκών λειτουργίας της ομάδας,κυρίως λόγω έλλειψης συνεργατικής εμπειρίας και κουλτούρας όχι μόνο σε ατομικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο. Παρ όλα αυτά το καφενείο λειτουργεί σε καθημερινή βάση συσσωρεύοντας αργά αλλά σταθερά εμπειρία συνεργατικότητας.

Επίσης η διάθεση μας είναι το καφενείο να μην λειτουργεί στην βάση ιδιοκτήτης-πελάτης με τελικό αποτέλεσμα το χρηματικό κέρδος, αλλά σε μια σχέση αξιοπρεπούς εργασίας και ηθικής κατανάλωσης με στόχο την διάδοση των πρακτικών μοιράσματος,προσφοράς και συνεργασίας.

Από τον Δεκέμβριο του 2011 αρχίσαμε δειλά δειλά να παράγουμε κάποια αγροτικά προϊόντα και απο την άνοιξη του 2012 δημιουργήθηκε μια ανεξάρτητη ομάδα καλλιεργητών εφαρμόζοντας την μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας. \Τα προϊόντα της προσπάθειας αυτής θα μπορείτε να τα απολαμβάνετε στο συνεργατικό καφενείο Ορτακιά

Τέλος να τονίσουμε ότι η ομάδα μας είναι ανοικτή σε νέα μέλη που θα ήθελαν να πειραματιστούν σε συνθήκες συνεργασίας.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s